måndag 13 september 2010

Världsrankningens ironi!

Sverige är på andra plats i World Economic Forums rankningslista över mest konkurrenskraftiga länder! Jippii! Det är väl ingen tvekan om att Alliansregeringen kommer att brösta upp sig och ta åt sig all ära för detta. Och visst är det en massa borgerliga politiker som är bidragande till framgången!

Vi har och har haft en ekonomisk kris i Sverige, men har ur internationell synpunkt klarat oss bra. Men det är ju främst för att vi hållit oss utanför det av Folkpartiet och Moderaterna så omhuldade EMU-samarbetet, där vi alla ska ha en gemensam valuta, Euron.

Tittar man på de 15 främsta länderna, så finner man på femte plats EMU;s subventionerade och ekonomiska drivkraft, Tyskland. På femtonde plats är den andra prioriterade ekonomin, Frankrike. De enda EMU-nationerna som med egen kraft kommit in på listan är Finland (sexa) och Holland (sjua), bägge med lång tradition av ekonomisk skötsamhet.

De länder som är med i EU, men avstått att delta i EMU-samarbetet, Sverige, Danmark och Storbrittanien, är alla med i toppen, Precis som de Europaländer som avstått EU helt, Schweiz (etta) och Norge (fjorton).

Det ironiska i Sveriges framgångar ligger i alliansens behandling av sin egna EMU-motståndare, de som genom sitt motstånd fick Sverige att väga över till ett ”Nej” till EMU.


EMU-motståndarna räddade Sveriges ekonomi, de underlättade alliansregeringens arbete och skapade förutsättningar för skattesänkningar. Givetvis så ska dessa motståndare hyllas för att de stod för något, som de verkligen trodde på. Men de kallades bokstavligen ”förrädare” av sina partikamrater i allianspartierna.

Om man granskar Alliansens valsedlar inför 2010 års val, så när man söker efter de som stod för ett ”Nej” i folkomröstningen 2003, får man leta förgäves!. De är rejält utrensade från listorna, och Alliansen, med Folkpartiet i spetsen, ska med i EMU-samarbetet, förr eller senare, kosta vad det kosta vill.

Så all heder till de borgerliga EMU-motståndarna, vart ni nu befinner er någonstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar