fredag 10 september 2010

Kristdemokraternas problem med mänskligheten

Nu har Kristdemokraternas hushållsutskick kommit, och de har ryckt upp sig vad de gäller valpropaganda för den egna politiken. Man blir ganska sympatiskt inställd till deras sociala budskap om ett ”Mänskligare Sverige” och ”Verklighetens folk”.

Men de har suttit vid makten i fyra år, så det finns ju konkreta saker att titta på, hur de lyckats inom alliansen. KD har infört Ipred och FRA-lagarna, lagar som har enormt ökat övervakningen över medborgarna. Jag har ingen aning om hur många Kristdemokrater som fildelar, men när multinationella företag vägrar placera Internetservrar i Sverige för att skydda sin kunder, så är det inte bara ett problem för ett demokratiskt samhälle, utan även för hur omvärlden betraktar landet. Lagarna skrämmer bort utländska investerare, ett pris alliansen låter svenskarna betala med förlorade arbetstillfällen.

”Mänskligare Sverige”, är för övrigt en intressant slogan. Jag tror att den innerst inne är ärlig. Men ärligheten ger ingen positiv skillnad i politiken. Med KD;s aktiva bistånd, så gav regeringen Försäkringskassan uppdrag att minska antalet sjukskrivna. Resultatet blev att svårt cancersjuka, gravt funktionshindrade och människor med långvarigt tungt missbruk tvingades stå till den öppna arbetsmarknadens förfogande! Och saknade de utsparkade inkomst, så fick de söka försörjningsstöd. Fram till 2014 så kommer cirka 75 000 människor att kastas ut från försäkringskassan, och alliansregeringen lyckas med sin helbrägdarörelse i en omfattning som vilket kristet samfund som helst måste avundas! Att de friskförklarade inte blir kryare får väl anses som en osolidarisk handling.

Men en kristdemokratiskt socialminister är väl bra? Jo, jag tillhör de få som gillar hennes vilja, men den räcker ju inte till. Ministerposten är snarast en politiskt gisslan för KD. Alliansen har ju en politik som främjar främst ekonomiska aspekter, som alkoholtillstånd för alla krogar som vill, höga införselkvoter och liknande. Snart är det väl bara julen kvar som helg, där firandet inte består av öltält och coverband som spelar gamla ”Creedence”-låtar...

Så, om Kristdemokraterna verkligen vill ha ett ”Mänskligare Sverige” för ”Verklighetens folk”, så får de hoppas på en rödgrön valseger. För i den verkliga alliansregeringen bestämmer Moderaterna och Folkpartiet, och mänsklig Socialpolitik är verkligen inte deras grej...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar