onsdag 8 september 2010

Stackars Sverigedemokraternas reklamkupp

Jag brukar säga till folk att de inte ska underskatta Sverigedemokraterna. För när man lyssnar på deras åsikter och läser de delar av deras partiprogram som de inte stulit av andra partier, kan man tro att de är mer eller mindre imbecilla och/eller har haft en svår barndom. Fast så enkelt är det inte. Ganska många i SD är vanligt hederligt folk, som har åsikter som inte är så extrema som man gärna vill tro!

Det stora problemet är den väldigt otäcka svansen, som definitivt påverkar partiet. Även om de flesta av dessa är bortrensade från att visas offentligt utav partiets taktiker för att inte skrämma bort väljare, så finns de fortfarande kvar som en brun skugga med makt.

SD är smarta! Deras reklamfilm som TV4 stoppat, kan knappast partiet heller ha räknat med att den skulle ha fått visas. Å andra sidan, så skapar bortplockandet av reklamfilmen en nyfikenhet som gör att människor söker sig till partiets hemsida. Partiet får dessutom en offerstatus, och kan få sympatiröster av folk med ett allmänt politikerförakt och som har den konstiga vanföreställningen att SD inte består av politiker, (eller ännu värre, skulle vara hederligare än andra politiker, även om undersökningar om hur SD och dess företrädare visar på motsatsen). Slutligen, så är filmen tillräckligt smaklös, vilket var förutsättningen för att den skulle stoppas, för att tilltala de bruna trollen i partiet.

Enligt SD;s partiledare Jimmy Åkesson, som leker martyr, så har denna film (som kostat en miljon), bara ett budskap, att man ska prioritera statens utgifter. Fast när man tittar på den så får åtminstone jag klara obehagskänslor, och faktiskt, lite medlidande med en del ”vanliga” företrädare utav Sverigedemokraterna! För jag tror att de faktiskt inte förstår vilka åsikter de egentligen utnyttjas till att dölja, och utnyttjade människor är det alltid synd om, till och med de som kallar sig ”Sverigedemokrater”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar